Att komma till ön med skatten är inget äventyr

Datum: 2017-04-06

Tid: 19:00

Plats: Ljusne, Folkets Hus

Biljettinfo: Pris 120 kr inklusive fika. Biljetter i entrén från 18:30. Kan förbokas av Kerstin Nabb 0270-67 113 eller förköp Ljusnes Blommor och Ting. Kaffe serveras från 18:30 med påtår i pausen.

är en berättelse om krig. Det är en berättelse om flykt och om att komma till en ny plats. En berättelse om hur världen ser ut precis nu, för många barn och unga. Det handlar om människor som har flytt och de som flyr, som är i väntan och i längtan.

Vi får höra berättelser från dem som är i krig, som flytt från krig och som aldrig varit i krig. Folkteatern skapar i Att komma till ön med skatten är inget äventyr en musikalisk föreställning på arabiska och svenska, som går över språkets barriärer och som man ska kunna se tillsammans med de man känner och de man ännu inte känner.
Information om arrangemanget:
Föreställningen baseras på texter skrivna av barn från olika länder som tillsammans med författaren Baree Khalil, som själv flytt kriget i Syrien, och Tomas Jakobsson har skrivarworkshops genomförts i Gävleborg med barn. Barnen är mellan 7 och 14 år, och kommer från flera olika länder. Dramatisering: Kajsa Isakson, Erik Uddenberg Regi: Kajsa Isakson Musik: Görgen Antonsson Medverkande: Görgen Antonsson, Furat Jari, Martin Pareto, Ingvar Mikander Föreställningen är ca en timme lång